• Home
  • Over ICQ
  • Nieuws
  • Actueel
  • Nieuwe wet tegen ZZP-ers? So what, de Belastingdienst controleert toch niet!”… of toch wel…?!

Nieuwe wet tegen ZZP-ers? So what, de Belastingdienst controleert toch niet!”… of toch wel…?!

Publicatiedatum 16 september 2024
Auteur Hans Kuitert

Steeds vaker krijgen we vragen van ZZP’ers (en DGA’s) die zich zorgen maken over het wetsvoorstel dat de schijnzelfstandigheid beter moet aanpakken. En berichtgeving over de Belastingdienst dat er vanaf 2025 strenger gehandhaafd gaat worden op schijnzelfstandigheid (de wet DBA).

Regelmatig krijgen we reacties als “de Belastingdienst heeft toch geen capaciteit om te handhaven, ik maak me niet druk”… We vinden het echter minder relevant of de Belastingdienst nu wel of geen capaciteit heeft. Handhaving of niet, het verandert niets aan de wet en ook niet aan de opvolging die jij als zelfstandige aan de wet behoort te geven.

Wat we wel relevant vinden is hoe opdrachtgevers omgaan met de veranderingen. Het lijkt immers veel risicovoller om zzp’ers in te gaan huren. Zeker op functies die een “structureel karakter” hebben. Bovendien moeten opdrachtgevers al voor 1 januari 2025 aan de nieuwe regels voldoen. Hoe het ook gaat, reken erop dat het impact heeft. We hebben recente vragen die we hebben ontvangen, verwerkt in een artikel over het wetsvoorstel, inclusief uitleg. Deze kun je door het invullen van onderstaand formulier direct downloaden. 

Wil je meer informatie of heb je nog vragen, neem gerust contact met ons op via tel. 055-3031468 of vbar@icq-groep.nl

DOWNLOAD FORMULIER WHITEPAPER