Edwin Martijn
ICT Consultant en project manager Edwin Martijn (52) woont aan de rand van Den Haag in een fijn huis en een gezellige buurt, vlak bij het mooie Scheveningse strand. Oorspronkelijk komt hij uit Voorburg. Heel lichtjes klinkt dat door in zijn stem. Edwin is vader van een eeneiige tweeling van 12 en een zoon van 13. Hij deelt de zorg voor de kinderen en woont zo goed als bij ze om de hoek, voor alle partijen een oplossing die prima werkt.
Hobby’s heeft Edwin volop. Zijn vrije tijd besteedt hij graag in de keuken, ook met de kids. Hij is dol op kookboeken maar leert ook een heleboel door het gewoon te doen. Bij een van zijn vrienden thuis kwam hij in aanraking met de Indische keuken. Dat maakte een onuitwisbare indruk. ‘De Indische keuken is echt een feest. De kleuren en de geuren zijn zo bijzonder, terwijl het bereiden van de maaltijden eigenlijk best eenvoudig is’. Zijn favoriete gerecht? Pepesan, oftewel Indische hete makreel. Zijn vrienden, een hele bijzondere en hechte groep mensen die hij al kent vanaf zijn vijfde levensjaar, genieten regelmatig van zijn kookkunsten. Wekelijks komen zij samen voor een borrel, een hapje, een wandeling of gewoon om even samen te zijn. ‘Die vriendschappen zijn heel erg waardevol. Dat je na al die jaren nog bevriend bent en met elkaar mee gegroeid bent in het leven, dat koester ik en daar kan ik ook enorm van genieten’.
Edwin is wat je noemt een vroege vogel, de ochtend is voor hem het mooiste moment van de dag. Uit de veren en in de benen. Letterlijk! Het sportieve karakter van zijn zoon inspireerde hem om zijn hardloopinspanningen in te ruilen voor voetbal. Nu is Edwin, na een flink aantal opleiding, elke zaterdag en zondag als scheidsrechter op de velden te vinden en fluit hij wedstrijden in de A klasse West 2 (regio Zuid Holland). ‘Ontzettend gaaf om te doen. En, het aantal meters dat je maakt als scheidsrechter is een prima work-out. Zo blijf ik fit én doe ik wat ik leuk vind’.
Ook reizen doet hij graag. Een reis naar Zuid-Afrika maakte hij als kind om familie te bezoeken. Dat herinnert hij zich nog goed. Maar eigenlijk maakt het Edwin niet uit waar de reis naar toe gaat. Maar zijn grootste passie is misschien wel acteren. Als onderdeel van een amateurgezelschap stond hij al eens op de planken in het Haagse Spuitheater. De lessen uit het theater zijn voor Edwin ook in zijn dagelijks leven als professional en als mens waardevol. ‘Het durven en uit die comfortzone stappen bijvoorbeeld. Maar ik heb ook geleerd dat je van repeteren echt beter wordt en dat je dat eigenlijk overal op kunt toepassen’.
Edwin is gestart bij ICQ-ICT Profs op 1 december 2021, een maand eerder dan gepland. Daarvoor werkte hij via grote detacheerders zoals Yacht en Brunel bij diverse opdrachtgevers. Hij kent de detacheringsmarkt als geen ander. Zijn keuze om voor ICQ-ICT Profs te gaan werken komt voort uit de behoefte om te bouwen. ‘Ik vind het leuk om weer onderdeel te zijn van een kleinere maar groeiende organisatie en mee te helpen bouwen’. De familiaire sfeer, de platte structuur en de korte lijnen zijn kenmerkend voor ICQ-ICT Profs. Door zijn uitgebreide netwerk met andere consultants kijkt Edwin ook naar manieren om snelle groei te kunnen realiseren. ‘ICQ-ICT Profs heeft de ambitie om snel te groeien, ik wil daar graag mijn steentje aan bijdragen’.
Zijn lopende opdracht bij SGS is als een soort rijdende trein waar hij, als project manager, op gesprongen is. SGS is een internationale organisatie die onderzoeken doen naar grondmonsters uit water en asfalt. Als project manager is Edwin o.a. verantwoordelijk voor het migreren van 18 SGS applicaties naar de cloud. Een omvangrijk project dat binnen maximaal 6 maanden volledig gerealiseerd dient te zijn. ‘Dat is een beste uitdaging, maar we gaan ervoor. Wat ik ook zo bijzonder vind aan deze opdrachtgever is dat ik hiervoor nog nooit van ze gehoord had, maar nu ineens overal de busjes met SGS erop zie rijden’, zegt hij lachend.
Ook voor een doorgewinterde professional als Edwin is het starten in een nieuwe opdracht iedere keer weer interessant en uitdagend. Hij maakt daarbij de vergelijking met zijn grote passie, het toneelspelen. ‘Bij elk nieuw toneelstuk moet je weer teksten uit je hoofd leren en die repeteren. Op een gegeven moment zit je echt in je rol en dan ga je gewoon’. Hij vult aan: ‘Fouten maken is ok. Van acteren leer je dat je kunt vertrouwen op jouw vermogen om, als iets niet helemaal gaat zoals het zou moeten, het toch te fixen. Het komt namelijk altijd goed, dat is nou eenmaal de ervaring die je hebt opgebouwd, ongeacht op welk gebied’.