Mart Hack

Mart Hack

Publicatiedatum 1 augustus 2023

Mart Hack, 60 jaar, getrouwd, 2 kinderen, 4 kleinkinderen en woonachtig in Nieuwegein is wat ze noemen een echte oude rot in het vak. Met ruim 35 jaar ervaring op gebied van ICT project management heeft hij zijn vakgebied én specialisme in de loop der jaren behoorlijk zien veranderen.

Het freelancen blijft hij een hele prettige vorm van werken vinden. ‘Ik doe dit interim werk al een hele tijd en ik hoop dat ook nog lang te kunnen blijven doen. Ik vind het altijd fijn op gezette tijden van opdracht te kunnen wisselen; dat kan ook bij dezelfde opdrachtgever zijn’.

Mart is recent gestart als ‘projectmanager allround’ bij de provincie Gelderland. Mede door zijn aanvullende ervaring als gemeenteraadslid in Nieuwegein voelt hij zich uitstekend op zijn plek in deze omgeving. ‘Vooralsnog ga ik twee projecten leiden in Arnhem. Gebruikers van grafische applicaties bij de provincie hebben veel problemen (denk b.v. aan cartografie/Autocad) waar ik ze bij ga ondersteunen en helpen. Daarnaast gaat er een upgrade plaatsvinden van Motion het personeelssysteem van de provincie. Ook dat project ga ik begeleiden’.

Op de vraag waarom hij graag samenwerkt met ICQ antwoordt hij: ‘ICQ komt na wat ze zegt: Ze helpen actief mee opdrachten te vinden die echt bij je passen, hebben goede contracten en zijn snel en betrouwbaar als het gaat om betaling van je facturen. Ook de fee die zij hanteren is wat mij betreft heel acceptabel’.

Vanuit ICQ wordt continue gekeken naar en gewerkt aan manieren om de dienstverlening zowel richting opdrachtgevers als richting consultants te verbeteren. We vroegen Mart wat zijn visie daar op was: ‘Ik heb met meerdere brokers of bemiddelaars samengewerkt. Anders kom je als ZZP-er heel moeilijk of eigenlijk gewoon niet binnen bij de grotere opdrachtgevers. Ik vind het aanbod van ICQ hierin gebalanceerd en goed. Waar wat mij betreft meer duidelijkheid over mag zijn, bij alle bemiddelaars, is de fee die zij rekenen aan de opdrachtgevers. Ik zou het interessant vinden om daar zicht op te hebben omdat het in zeker opzicht ook bepalend is voor het inkooptarief van mij als ZZP-er.’