Over ICQ Groep

ICQ: Specialist in het bemiddelen en detacheren van inhuurkrachten

ICQ works for you

Ons doel? Een samenleving die wérkt! Als specialist in het bemiddelen van inhuurkrachten of als kennispartner, zetten wij ons hiervoor elke dag weer voor in. Vanuit Apeldoorn werken we met een enthousiast team en op een manier die zo kenmerkend is voor ICQ: Dienstbaar, betrokken en met plezier.

ICQ als specialist in arbeidsmarktbemiddeling

Wij bemiddelen tussen organisaties die behoefte hebben aan tijdelijke versterking en bevlogen vaste én flexibele professionals in diverse sectoren. Zo garanderen we enerzijds bedrijfscontinuïteit van onze opdrachtgevers én anderzijds een constante stroom aan interessante opdrachten en ontwikkelingsperspectief voor onze professionals. Door jarenlange ervaring en ruime sectorspecifieke kennis kunnen wij zorgen voor de juiste match tussen opdrachtgever en professional.

ICQ als kennispartner

ICQ-ICT Profs bestaat uit een vast team van senior ICT consultants en een kennishuis. Zo kunnen wij onze opdrachtgevers oplossingen bieden in de vorm van professionals én advies. Op die manier helpen we organisaties en overheden met ICT vraagstukken en kunnen wij, altijd en op elk niveau, zowel strategisch, tactisch als operationeel en technisch ontzorgen.

Vanuit Natuurlijk Inclusief, kennisexpert op het gebied van Diversieteit en Inclusie, SROI en de wet Banenafspraak, adviseren wij diverse bedrijven, gemeentes en overheden op maatschappelijke vraagstukken waaronder duurzaamheid, SROI en diversiteit & inclusie (D&I).

Impact maken doe je samen

Onafhankelijk van de overheid zetten wij ons in om externe inhuur eerlijker, transparanter, duurzamer, inclusiever en meer betekenisvol te maken. Dat doen samen met relaties, opdrachtgevers, eigen medewerkers, 15.000+ inhuurkrachten en 600+ leveranciers.

Als onderdeel van de City Deal Impact Ondernemen, waarin aangesloten partijen kennis delen op het gebied van maatschappelijke ontwikkeling in relatie tot inkoop en inhuur en er vorm en inhoud gegeven wordt aan het begrip impact-ondernemerschap. Ook ondersteunen we een aantal van de Sustainable Development Goals en zetten wij ons in voor een inclusieve arbeidsmarkt. Bijvoorbeeld met de campagne Ga ik je zien?!. Hiermee dragen wij bij aan een positiever en meer realistisch beeld van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en helpen we werkgevers met de stap naar inclusief werkgeverschap.

De arbeidsmarkt

Wij kennen de arbeidsmarkt, de beste professionals, de actuele wet- en regelgeving én de sectoren waarin zij opereren. Door onze allround kennis, jarenlange ervaring en passie voor ons vak zijn wij in staat tijdig de juiste kandidaat te leveren voor tijdelijke extra capaciteit en/of aanvullende deskundigheid, zowel t.b.v. reguliere, specialistische of management activiteiten als voor projecten.

Flexibele inzet

Om te kunnen voorzien in de altijd stijgende behoefte van organisaties aan flexibele inzet van talent, kennis en kunde hebben wij onze organisatie volledig autonoom ingericht op verschillende specialisatiegebieden: ICQ-Flex Profs en ICQ-Talent Profs en ICQ-ICT Profs.  Elk van de organisaties trekt vanuit het eigen expertisegebied (vaste) consultants aan, leidt ze op en zet ze in bij onze opdrachtgevers.

Onze (kern)waarden

Dienstbaar

Betrokken

Bevlogen

Welzijn

Deskundig

Kwaliteit

Menselijke maat

MVO

Jeroen Mensinga

‘Door de veranderende arbeidsmarkt en wet- en regelgeving ontstaan kansen en mogelijkheden. En die benutten we dan ook, als we van mening zijn dat ze toegevoegde waarde hebben voor onze professionals én opdrachtgevers en passen in ons pad naar de toekomst’

Jeroen Mensinga – Algemeen Directeur ICQ Groep


‘Met ICQ-Flex Profs, ICQ-Talent Profs en ICQ-ICT Profs versterken we de positie van ICQ Groep in haar geheel en zijn we ingericht om ook in de toekomst onze opdrachtgevers en professionals, vast of flexibel, van dienst te zijn op de manier die ons kenmerkt: Met kwaliteit, passie en betrokkenheid’

Erik Mensinga – Commercieel Directeur ICQ Groep

Erik Mensinga

We bieden:

 • Advies en ontzorging
 • Volledig gecertificeerd
 • Continuïteit gegarandeerd
 • Borging van kennis in uw organisatie
 • Continue kwaliteitscontrole
 • Administratieve, fiscale en juridische zekerheid
 • Diepgaande kennis van wet- en regelgeving

ICQ Groep facts:

 • NEN 4400-1 (SNA) gecertificeerd
 • TUV gecertificeerd op NEN-ISO 9001-2015
 • TUV gecertificeerd op NEN-ISO 14001-2015
 • Gecertificeerd lid van de BOVIB
 • Impact Onderneming (City Deal)
 • Klanttevredenheid m.b.t. kwaliteit: 100%
 • Ratecardscore op kwaliteit: 8.6

Wat anderen zeggen

We hebben in 10 jaar tijd een stevig netwerk aan opdrachtgevers en flexibele arbeidskrachten opgebouwd en een solide partnerkanaal. Duurzame werkrelaties aan beide kanten en transparantie typeren onze organisatie. De beoordelingen van zowel klanten als flexkrachten spreken voor zich.